Skip to content

9 Мај – денот на Европа

9 Мај, денот опишан како ден кога падна фашизмот во Европа, 1945 г., или попознат како „Ден на Европа“. Пред спомен обележјето подигнато во чест на загинатите ѓорчепетровци кои се бореле против споменатата фашистичка идеологија и во која борба ги положиле своите животи, наши претставници на чело со директорката Blagica Pavlovska положија свежо цвеќе во нивна чест.

СЛАВА ИМ!!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email