Skip to content

Спроведување на програмата Млади во циркуларна економија (Girls Go Circular)

Нашето училиште во соработка со ЏА Македонија со посредство на менторот проф. Петре Трајковски ја спроведе и програмата Млади во циркуларна економија (Girls Go Circular), развиена од Европскиот институт за информации и технологија и финансирана од Европската Унија. Програмата започна да се спроведува во 2020 година и од оваа учебна година ќе се реализира во 34 земји во Европа.
Oвој проект има за цел да обучи најмалку 40.000 девојчиња на возраст од 14 до 19 години преку онлајн програми за учење за циркуларна економија, дигитални и претприемнички вештини.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email