Skip to content

„Медиумската писменост во добата на вештачката интелигенција: проширување на границите на возможното“

Преставник од наставниот кадар на СУГС Кочо Рацин учествуваше на меѓународниот симпозиум „Медиумската писменост во добата на вештачката интелигенција: проширување на границите на возможното“, кој се организира во рамки на проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.
Целта на симпозиумот беше подобрување на конвергенцијата помеѓу дигиталната писменост и вештачката интелегенција во насока на развивање вештини кај младите, за критичко оценување на медиумските содржини, поттикнувајќи позитивни промени во општеството.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email