Skip to content

Честики за нашите ученици за постигнатиот успех на натпреварот и едно големо БРАВО за борбата и ентузијазмот!

Од годинешното учество на националниот натпревар за финансиска писменост „Европски квиз на парите“ нашите ученици беа феноменални и покажаа одлично знаење и брзина, при што од вкупно 425 тимови учесници од училиштата од цела држава, тие освоија:
7 место – Ева Димитриовкса и Љубе Карапетовски, паралелка I-б
9 место – Александар Момчилов и Георгиј Димишковски, паралелка I-а
12 место – Сандра Несторовска и Дариа Папацафа, паралелка I-a
25 место – Матеја Ѓорѓиевска и Бојан Пешов, паралелка I-1Е
31 место – Антонио Јовановски и Петар Јаковлевски, паралелка I-б
35 место – Борјан Панчевски и Омер Адемовски, паралелка I-б
Ментори: Гимназиски паралелки: проф. Петре Трајковски; Економска паралелка: проф. Ана Тасевска
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email