Skip to content

Текст од Здружението „Младите можат“

Почитувани,

Во прилог проследуваме текст од Здружението „Младите можат“:

„Поттикнати од еден распространет проблем кој ја опфаќа нашата младина, членовите на тимот „Пораснав, што сега?” Бојана, Вера, Моника, Далибор, Ивона, Марија и Венера се одлучија за иницијативата “Пораснав, што сега?” која има за задача да ја покрене свеста околу потребата за кариерно насочување на младите при изборот на својата професија и образование.

За таа цел, Здружението „Младите Можат“ во прилог испраќа анкета наменета за учениците.
Анкетата се решава електронски и е стопроцентно анонимна. Би ни претставувало задоволство доколку истата ја споделите со колку што е можно поголем број ученици со цел добиените резултати да се валидни и објективни.

Резултатите кои што ќе ги добиеме со решавањето на оваа анкета ќе ги претстават главните недостатоци при кариерното насочување и ќе не упатат кон конкретните содржини кои ќе ги опфатиме за време на иницијативата.

Овој тим е формиран во рамки на овогодинешното 4то издание на проектот „Младински Лидерски Иницијативи” поддржан од УСАИД, а спроведуван од Младите можат.

Прашалникот е достапен на следниот линк:

Ви благодариме однапред.
Со почит,


Младите можат || Youth Can
ул. 4 број 49,1000 Скопје || str. 4 number 49, 1000 Skopje
www.youthcan.org.mk ||
info@youthcan.org.mk

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email